Vecka 25



Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Nu har den fått lite kroppsfett och ser mindre "mager" ut. Sinnenas utveckling har kommit en bra bit på väg. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket betyder att synnerven har börjat fungera.




Ska böra skriva - Egna tankar
(varför har jag inte tänkt på de innan?):

Skrev i ett tidigare inlägg att jag skulle tycka att jag hade kommit en bra bit in i graviditeten när jag kommer till vecka 25-26. Men så känns de inte. Jag tycker fortafarande inte jag har gått så långt. Och efter kommentaren '' ja vecka 24+0, då har du ju bara kommit halvägs ändå.'' Så kändes de verkligen inte som att jag hade gått långt. Men nu så har jag fattat att det ligget en riktig människa i magen och att det kommer att komma en bebis! Innan har jag mest bara gått runt o tänkt att jag är gravid.

Nu är det ju faktiskt bara 3 månader och 3 veckor kvar till bf. Och det är ju faktiskt inte mycket! Men jag har mycket att fixa tills dess. Det är småsaker som måste inhandlas.

*Vagn
Och är det så att Bebisen kommer innan jag fixat syskovagnen, så har jag en enkelvagn.
Och man ränner ju inte på stan i första taget. Så sebastian klarar nog o gå lite. :)

*Kudde/täcke

*Strumpor i storlek 50/56
(Sebastians har ju försvunnit mystiskt i tvätten...)

*Tjocktröjor/Byxor
, iom att Sebastian föddes i juli finns inte mycket sånt i stl 50.

*Sköt-grejor,
salvor,blöjor,alvedon,ersättning.
Lite sånna saker som är bra att ha hemma

Hämta *Bilbarnstolen som Sabina har.

*Skötbort,babygym,babysitter
har redan en person jag ska köpa de av.

Jag ska ta en dag i februari när Sebastian är hos Pappa, och gå ut och göra ett riktigt shoppingrace!!
Vågar faktsikt inte inhandla någonting innan dess, man vet ju aldrig vad som händer.
Men typ 4 februari i vecka 36+0, då SKA jag inhadnla allt! Barnvagnen kommer jag köpa då med. Kanske lite innan. Den är ändå lätt att sälja av om något skulle hända.
Lägger undan 1000 kr varje månad, som ska gå till barnvagn osv. Men från förra månaden och pengarna jag får nu har jag lagt undan till julklappar. Så december-januari lägger jag undan till barnvagn. Får ju faktiskt bidrag till vagnen med. Och till de andra med om jag hade velat. Men det klarar jag utan extra pengar. Jag kan vara sparsam. :)




Bebisen är lagom livlig, han har sina rutiner. :) Sparkar oftast vid samma klockslag varje dag. På morgonen när jag vaknar. Runt lunch och sen på kvällen runt 18.00, och då fortsätter det sparka i 3 timmar ungefär. Sen när jag går o lägger mig så lugnar det sig. Det är lite roligt att det är så varje dag.






Kommentarer
Postat av: FRida mamma till Vincent och Mattias

Ett tips, emmaljungas syskonvagn suger! Babytravel är jätte bra till bra pris! :), har själv haft emmaljunga, babytravel och carena har nu Urban Ljung? Och är hel nöjd med den också

2010-11-13 @ 09:27:58
URL: http://vincentsmamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback