Tisdag - Vecka 17 - Hysterin som råder!

Hej hej.
Idag gick jag in i vecka 17. Helt otroligt att tiden går så fort.

Sitter här och är lite smått irriterad på hysterin som råder! Hysterin om vad man inte får äta när man är gravid. Vissa får faktiskt graviditeten att likna en sjukdom. ''Drick inte det, och ät inte dedär. Ät minst 1 frukt om dagen och ät sallad till varje måltid! Annars så kan det hända hemska saker!'' Vafan... Jag tar faktiskt det med en nypa salt. Jag äter dock ganska mycket sallad och frukter. Men jag känner mig inte tvingad till att göra det. Att röka och dricka är självklart för mig att man INTE gör. Men sedan så vet vi ju att man kan få fullt friska barn även om man röker. Men det kanske inte är så hälsosamt. Det är ju ens egna val vad man väljer bort!
Jag hatar folk som ska klaga på vad man äter och dricker eller gör! Min jävla mentor ville inte att jag skulle vara med på innebandyn, men jag bara kollade konstigt på henne o sa att det nog inte var någon fara. Jag klarar mig fint! Men jag har verkligen börjat o störa mig på mycke nu under graviditeten. Det gillar jag inte, hatar sånna som ska klaga o sura på saker. Men denna hysterin är faktsitk okej att vara irriterad över!

Samma sak hysterin som råder ang unga mammor, att det är så hemskt o dumt. Var går gränsen för en ung mamma då? En som jag paratade med, (vill inte nämna namn!) tyckte det var helt okej med 20 åriga mammor! Helt OK, det är inte ungt! Men då undrar man ju - 19 år , är det verkligen så ungt? Det är bara 1 år ifrån 20! Blir jag helt plöttsligt en bättre mamma sen när jag fyller 20 och mitt barn är 9 månader? Varför måste jag bli en dåligare mamma än en 20 åring när det bara är 1 år mellan? Hmm, har funderat mycke över detta och helt enkelt kommit fram till att MAMMA är ingen ålder, det är något man är. Ett val man gör om man känner sig mogen för det. Ingen ska trycka ner än eller säga att man kommer bli en dålig mamma bara för att man är lite yngre än medelmåttet.

=) 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback