Svar på kommentar

Sofie om Kväll!:
Tror du inte att läkarna vet vad dom gör?

Svar:Klart dom vet vad dom gör. Men det behöver väl inte betyda att jag tycker att det är okej att göra så.. Tycker synd om mitt barn som måste bli så sjuk innan han får hjälp.. När man har en historia om väldigt många öroninflamationer sedan innan..
   


Anonym om svar:
Tyvärr kan man aldrig tvinga pappan att göra faderskaptest, eller ens skriva under faderskaps papprerna!,

Min faster har varit med om det!...


Svar: Jopp det kan man visst. Det måste dom göra. Så är det.
Konstigt att du vet mer än jag som har pratat med familjerätten och fått information av mödravårdscentralen. ;)
Pappan kan inte neka faderskapsutredning, då blir det domstol. :)



http://www.famratt.com/faderskap/fad_nedlagg.htm

''Socialnämnden är skyldig att utreda och, om möjligt, fastställa vem som är far till de barn som har hemvist i Sverige och vars föräldrar inte är gifta med varandra.
På begäran av modern eller mannen har socialnämnden i kommunen skyldighet att utreda faderskapet. Först görs en förhandsprövning för att klargöra om det inte är uppenbart obefogat med en faderskapsutredning. Modern och mannen kallas till samtal med socialnämnden.
Är det befogat med en faderskapsutredning omfattar utredningen bland annat om modern och mannen har haft sexuellt umgänge med varandra under konceptionstiden, det vill säga under den tid modern blev gravid. Vidare jämförs blod från mannen med barnets och även moderns blod för att analysera sannolikheten för faderskap.
Mannen kan godkänna faderskapet genom en faderskapsbekräftelse om socialnämnden finner att det stämmer med de verkliga förhållandena. Annars fastställs faderskapet vid tingsrätten genom dom om tingsrätten genom full bevisning övertygats om faderskapet.
Utredningar om faderskap är hos socialnämnden omgärdade av sekretess, och kostar ingenting.''



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback